SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Dam

Vinbergs IBS vs Warberg IBF
2022-12-12

 

 
     

Välkomna till Vinbergs IH och dagens match i damernas Division 1!

     
 

 Aldrig Ensam - Nu bryter vi tystnaden

 
Aldrig Ensam är en ideell organisation som startades av Charlie Eriksson 2013 för att bidra till en mer öppen dialog kring psykisk ohälsa. Syftet är att sprida information och kunskap för att bryta tystnaden och alla tabun. Alla kan drabbas – antingen själv eller som anhörig.

Mottot för Aldrig Ensam är att ingen ska behöva leva med psykisk ohälsa i hemlighet. Charlie är en stor förebild för många och har lyckats sätta ord på något så tabubelagt som psykisk ohälsa. Aldrig Ensams Facebooksida har blivit en mötesplats för drabbade och deras anhöriga.

Här delar hundratusentals människor med sig av råd och erfarenheter, varje vecka. Nu utvecklar Aldrig Ensam sin verksamhet med nya engagemang för att sprida budskapet vidare.

Ingen ska behöva leva med psykisk ohälsa i hemlighet.

Klicka på bilden ovan för att läsa mer

 
 

Foto: Robert Boman  

 

#88

Celine Brandt

 

54 matcher, 1 mål, 1 assist, 2 poäng, 0 utv.min.

 

Idag har vi haffat målvakten Celine för att se om vi kan lära känna personen bakom masken.

 

Du kom in i detta laget förra hösten men du startade din innebandykarriär i Vinberg, dock som utespelare. Kan du berätta lite om din första tid i Vinberg?

- Oj, det är längesen, närmare bestämt över 26 år sedan så minnet sviker lite. Det jag vill minnas är att jag tyckte det var roligt med innebandy från första träningen och sen var jag fast och trivdes superbra i Vinberg. Jag hittade snabbt min position som forward men tyckte alltid att det verkade vara roligt att vara målvakt, dock hade vi två målvakter så var jag utespelare mina första sju år. Jag har bara bra minnen från mina första år i Vinberg, både från lagkamrater, ledare och förening och är därför glad att få komma tillbaka dit där allting startade för många år sen.

 

Om man kikar på din statistik ser man att du spelat en bra bit över 200 matcher som senior, kan du ta oss med genom din karriär?

- Jag började som sagt min karriär som åttaåring i Vinberg som utespelare och hade en riktigt rolig tid som ungdomsspelare.

Vi slogs sedan ihop med Vessige när jag var runt  13-14 år och strax därefter så tog jag även steget upp i A-laget.

När jag var 15 drabbades jag av körtelfeber och var borta ganska länge och för att kunna komma tillbaka lite snabbare så testade jag på att vara målvakt och fastnade för det direkt. Sen den dagen har jag inte spelat en enda match som utespelare och insåg ganska snabbt att jag både var bättre som målvakt än utespelare men tyckte framförallt att det var mycket roligare. Vi var ett härligt gäng och vann mycket, både DM och serie.

När jag började på gymnasiet gick jag en linje med inriktning på innebandy och när jag precis fyllt 18 så bytte jag Vinberg mot Tvååker för att testa något nytt och utvecklas. Där höll vi oss alltid bland topp två i serien och vann DM flera gånger. Vi spelade flertalet kval upp mot det som nu heter allsvenskan och tillslut så vann vi kvalet och tog steget till allsvenskan. Det blev tyvärr bara en säsong där då vi slutade fyra från slutet och tyvärr åkte fyra lag rätt ut det året. Men det var en riktigt rolig och häftig upplevelse att få spela mot helt andra lag och på lite bättre arenor även om det var långa bortaresor. En säsong som gav mycket lärdomar. Jag blev kvar i Tvååker i drygt 10 år innan jag lämnade för Falkenberg. 

Jag lämnade egentligen för att "trappa ner" lite och för att inte behöva pendla mer. Första året i Falkenberg kändes sådär och jag var på gång att lägga av men blev kvar och är glad för det då vi året efter blev ett riktigt härligt gäng och hade riktigt kul ihop och har man roligt så går det bra. Vi vann både serien flera år och DM även här och kom tvåa i en cup i Riga så många fina minnen från åren i Falkenberg. Sen kom den där pandemin och all innebandy stoppades och då bestämde jag mig efter många om och men att lägga hjälmen på hyllan för gott. Det varade ändå i typ fem månader innan Jocke ringde och frågade om jag inte skulle komma till Vinberg men jag sa nej. Ytterligare någon månad gick och efter ytterligare kontakt så bestämde jag mig för att ändå göra en provträning o så var jag fast igen och där är vi nu, ett år senare och är väldigt glad för det.

Jag har tagit mig igenom ett antal skador så som korsband, menisk och ledbandsskador i mina knän, två fotoperationer och ett brutet lillfinger men än hänger tanten i!

2020 blev jag utsedd till Hallands bästa målvakt i div 1, framröstad av seriens tränare, vilket jag blev otroligt stolt och glad över.

Det finns otroligt mycket minnen under dessa år och att jag gick på den där första innebandyträningen för 26år sedan är jag så himla glad över.

Men än är det inte slut!

 

Idag väntar Warberg och sist ni möttes blev det en säker seger, vad behöver ni göra för att vinna även denna gång?

- Warberg är inget dåligt lag utan det gäller att göra jobbet under 60 minuter, vara noggranna, vinna duellerna och vara fokuserade rakt igenom hela matchen så hoppas jag att det är vi som tar hem tre poäng denna kvällen.

 

Damserien ser ut som en lång transportsträcka till slutspelet, känns det så för er spelare också eller gör ni något speciellt för att undvika den känslan?

- Givetvis är det slutspelet man vill spela och det ser lovande ut för att få spela det men det gäller att ge oss bästa förutsättningarna inför det och därför är alla matcherna innan väldigt viktiga. Ju bättre vi spelar under säsongen desto bättre känsla kommer vi förhoppningsvis att ha så även om vi får möta samma lag många gånger så är dessa matcherna lika viktiga och vi går in för att vinna varje match.

Jag tycker inte att vi gör något speciellt utan vi tar match för match och ser till att göra vårt bästa hela tiden.

 

Som målvakt, vilka tycker du är dina bästa egenskaper?

- Jag har alltid tyckt att min spelförståelse varit en av mina bästa styrkor och jag älskar utmaningen när det kommer till friläge eller straff.

 

Vad skulle du säga är det bästa med VIBS damlag?

- Det bästa med laget är just laget! Gemenskapen vi har och allt vi gör för varandra. Vi kan både skratta och gråta tillsammans och det är väldigt högt och lågt. Man kan komma till en träning och vara på lite dåligt humör men går alltid därifrån med ett leende på läpparna.

     
   
   
     
     
     
 

Vinbergs IBS

   

Warberg IBF

3 Sanna Svensson   8 Vera Malmros
5 Lovisa Borssén Myrén (K)   10 Josefin Knutsson
7 Karin Johansson   22 Vilma Johansson-Rosengren
8 Bianca Havner   26 Linnéa Olsson
11 Alexandra Packendorff   30 Towa Johansson
15 Emma Stenberg   33 Ida Ljunggren
16 Jessica Larsson   34 Annie Karlsson
19 Mimmi Borssén Myrén   37 Tindra Johansson
24 Ellen Karlsson   42 Emilia Pettersson
44 Sanna Jakobsson   43 Linda Theilkemeier
50 Olivia Wallin   47 Emilia Johansson
52 Ellen Käki   48 Jonna Bergemyr (K)
66 Josefin Haag   91 Sara Lord (Mv)
68 Linda Hermansson      
88 Celine Brandt (Mv)      
         
         
  Tomas Andersson     Niklas Johansson
  Joakim Käki      
  Åsa Käki      
         
         
         
Domare: Oscar Brynsäther, Björn Ekberg
 
 

Klicka här för att se tabellen och statistik >>

 

 
Våra sponsorer