SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Dam

Vinbergs IBS vs Onsala IBK
2023-01-18

 

 
     

Välkomna till Vinbergs IH och dagens match i damernas Division 1!

     
 

 Aldrig Ensam - Nu bryter vi tystnaden

 
Aldrig Ensam är en ideell organisation som startades av Charlie Eriksson 2013 för att bidra till en mer öppen dialog kring psykisk ohälsa. Syftet är att sprida information och kunskap för att bryta tystnaden och alla tabun. Alla kan drabbas – antingen själv eller som anhörig.

Mottot för Aldrig Ensam är att ingen ska behöva leva med psykisk ohälsa i hemlighet. Charlie är en stor förebild för många och har lyckats sätta ord på något så tabubelagt som psykisk ohälsa. Aldrig Ensams Facebooksida har blivit en mötesplats för drabbade och deras anhöriga.

Här delar hundratusentals människor med sig av råd och erfarenheter, varje vecka. Nu utvecklar Aldrig Ensam sin verksamhet med nya engagemang för att sprida budskapet vidare.

Ingen ska behöva leva med psykisk ohälsa i hemlighet.

Klicka på bilden ovan för att läsa mer

 
 

Foto: Robert Boman  

 

#3

Sanna Svensson

 

13 matcher, 1 mål, 3 assist, 4 poäng, 2 utv.min.

 

Vi har fångat Sanna Svensson i språnget för att ställa ett par frågor inför kvällens match.

 

Ni kommer in i denna hektiska matchvecka med seger senast mot Veddige/Viskadalen, hur är känslan för egen del och hur är läget i laget?

- Vi är taggade för en tuff men rolig vecka och det är alltid skönt med 3 poäng i bagaget när man har tufft motstånd framför sig. Laget har haft det lite upp och ner innan juluppehållet med bland annat någon tuff uddamålsförlust och lite stolpe ut som gjort att vi tappar onödiga poäng i viktiga matcher. Den trenden hoppas vi har vänt nu och förhoppningsvis kommer 2023 vara mer stolpe in för oss istället. Personligen har jag haft en liten svacka i spelet och lite måltorka det senaste, men det är dags att vända även på den trenden och jag siktar på att det sker ikväll.

 

Ni möter Onsala idag, en motståndare vi upplever ni närmat er spelmässigt den senaste säsongen. Hur tänker ni själva kring dagens match?

- Onsala bjuder alltid på ett otroligt tufft motstånd, men det är också de roligaste matcherna att spela. Det kommer vara högt tempo och ett fysiskt spel, vilket passar oss bra. Självklart går vi 100% in för att plocka 3 pinnar och vi vet att det kommer krävas hårt jobb och fokus från varje enskild spelare för att nå dit. Ingenting kommer gratis i sådana här matcher.

 

Om vi blickar framåt lite grann så har ni nästa match mot Tvååker i Falkhallen, vad är era förväntningar på denna lokala innebandyfest?

- Matcherna i Falkhallen är alltid väldigt roliga att spela. Förväntningarna är höga och vi ser fram emot att tillsammans med herrarna bjuda publiken på riktigt bra innebandy hela dagen. Vi får inte heller glömma våra fantastiska kids från innebandylekis som kommer stå för pausunderhållningen. Dessa matcher kommer att vara en av dagens höjdpunkter och vi hoppas och tror att dem är lika taggade som oss!

 

Hur ser din idrotts- och innebandybakgrund ut?

- Idrott har funnits i mitt liv så länge jag kan minnas. Pappa var fotbollstränare från att jag var liten så det har varit mycket matcher att titta på där. Själv har jag spelat både fotboll och innebandy och spelade även lite innebandy borta i Australien när jag pluggade där. Sen blev det är ”litet” uppehåll på sisådär 6-7 år innan jag dammade av klubban igen. Planen var att vara med i uppstarten 2019, men padelspel och en trasig hälsena gjorde att comebacken fick vänta till 2020.

 

Vad skulle du säga är dina främsta egenskaper på innebandyplanen?

- Jag skulle nog säga att presspelet är en av mina styrkor. Sen är jag relativt stark fysiskt och ger alltid 100% för laget.

 

Har du någon hälsning att skicka med till fansen på läktaren i kvällens match?

- Jag vill börja med att tacka för att ni är på plats och stöttar oss såhär en sen onsdagskväll i januari, det betyder mycket! Sen vill jag även påminna om att inte missa innebandyfesten i Falkhallen på söndag. Våra fantastiska sponsorer bjuder på fritt inträde och det kommer bli en härlig dag. Förhoppningsvis blir det även en lyckad dag på planen och vi går därifrån med 6 goa poäng. Men först har vi 3 poäng att fightas om här hemma, nu kör vi!

     
   
   
     
     
     
 

Vinbergs IBS

   

Onsala IBK

3 Sanna Svensson   1 Linda Magnusson (Mv)
5 Lovisa Borssén Myrén (K)   7 Olivia Wickman
7 Karin Johansson   10 Tilde Hermansson (K)
8 Bianca Havner   11 Sofia Moberg
11 Alexandra Packendorff   19 Emilia Forsström
15 Emma Stenberg   21 Elin Egnér
16 Jessica Larsson   36 Clara Corderfeldt
19 Mimmi Borssén Myrén   40 Thea Gustavsson
20 Maja Åkesson   48 Alva Johansson Lantto
24 Ellen Karlsson   50 Elin Hägerstrand
25 Cassandra Josefsson   61 Jennifer Andell
37 Caroline Nilsson   91 Filippa Olander
44 Sanna Jakobsson   95 Julia Stenfeldt
50 Olivia Wallin   99 Klara Hagström
52 Ellen Käki      
66 Josefin Haag      
68 Linda Hermansson      
88 Celine Brandt (Mv)      
         
         
  Tomas Andersson     Mattias Hermansson
  Joakim Käki      
  Åsa Käki      
         
         
         
Domare: Hampus Abrahamsson, Oscar Brynsäther
 
 

Klicka här för att se tabellen och statistik >>

 

 
Våra sponsorer