SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Dam

Vinbergs IBS vs Varla IBK
2023-02-03 14:00

 

 
     

Välkomna till Vinbergs IH och dagens match i damernas Division 1!

     
 

 Aldrig Ensam - Nu bryter vi tystnaden

 
Aldrig Ensam är en ideell organisation som startades av Charlie Eriksson 2013 för att bidra till en mer öppen dialog kring psykisk ohälsa. Syftet är att sprida information och kunskap för att bryta tystnaden och alla tabun. Alla kan drabbas – antingen själv eller som anhörig.

Mottot för Aldrig Ensam är att ingen ska behöva leva med psykisk ohälsa i hemlighet. Charlie är en stor förebild för många och har lyckats sätta ord på något så tabubelagt som psykisk ohälsa. Aldrig Ensams Facebooksida har blivit en mötesplats för drabbade och deras anhöriga.

Här delar hundratusentals människor med sig av råd och erfarenheter, varje vecka. Nu utvecklar Aldrig Ensam sin verksamhet med nya engagemang för att sprida budskapet vidare.

Ingen ska behöva leva med psykisk ohälsa i hemlighet.

Klicka på bilden ovan för att läsa mer

 
 

Foto: Robert Boman  

 

#24

Ellen Karlsson

 

23 matcher, 2 mål, 2 assist, 4 poäng, 6 utv.min.

 

Vi har tagit pulsen på Ellen Karlsson inför kvällens match!

 

Senaste matchen spelade ni mot Tvååker inför storpublik i Falkhallen där ni tog en övertygande seger. Hur är läget i laget inför kvällens match?

- Jag tycker det känns stabilt inför kvällens match. Vi har med oss en god känsla från matchen i Falkhallen och har ett bra självförtroende. Vi har en bred trupp med många duktiga spelare och en bra känsla i laget. Sen är det såklart alltid roligt att spela på hemmaplan där vi är starka.

 

Det är Varla som står för motståndet, hur är dem att möta, vad måste ni se upp med?

- Vi vet att Varla är ett fysiskt och spelskickligt lag så det gäller att vara beredda på det direkt från start. Vi har under säsongen spelat två tuffa matcher mot Varla på bortaplan där de är extra starka, men vi har även slagit Varla i DM i år och har alla förutsättningar för att kunna göra det igen. Jag tror vi kan vänta oss en tuff kamp.

 

Det är 4 omgångar kvar innan slutspelet och ni ligger 4:a i tabellen, hur ser ni på era chanser att klättra uppåt i tabellen?

- Jag tror vi har goda chanser att klättra uppåt i tabellen under slutspurten. Vi utvecklas som lag för varje match och så länge alla spelare ger allt de har för dagen så har vi stor chans att besegra alla lag.

 

Vi ser dig mest som back men även som forward ibland. Vilka är dina främsta styrkor och var trivs du bäst?

- Jag skulle vilja säga att mina styrkor som innebandyspelare är att jag är trygg med bollen och passningssäker. Jag känner mig som mest hemma när jag får spela back då jag gjort det under den största delen av mina år som innebandyspelare. Däremot utvecklas jag som innebandyspelare när jag utmanas med att få spela på nya positioner.

 

Du startade din innebandybana i Vinberg men du har även spelat i andra klubbar. Kan du berätta lite om din karriär hittills?

- När jag tänker efter så har innebandyn varit en stor del av mitt liv under många många år. Jag började spela innebandy i Vinberg som sjuåring då fotbollstränarna bestämde att vi skulle spela innebandy en vinter istället för inomhusfotboll. Jag har sedan dess älskat sporten och fortsatte spela i Vinberg tills jag var sexton år. Som ungdomslag lyckades vi bland annat knipa en andraplats i Gothia cup. Efter många säsonger i VIBS kände jag att det var dags att testa något nytt och valde att spela två säsonger i Warberg. Jag tog därefter några års paus från innebandyn då bland annat studier tog plats i livet, men jag har nu varit tillbaka i VIBS sedan 2020.

 

Har du någon hälsning du vill förmedla till supportrarna på läktaren?

- Jag vill rikta ett stort tack till er alla som kommer och hejar på oss. Det betyder mycket att ha stödet på läktaren. Jag tror att publiken gör att hela laget höjer sig ett steg. Jag håller mina tummar för att vi kan bjuda på en spännande fredagskväll i Vinbergs idrottshall!!

     
   
   
     
     
     
 

Vinbergs IBS

   

Varla IBK

5 Lovisa Borssén Myrén (K)   4 Andrea Nord
7 Karin Johansson   24 Emma Sandén
8 Bianca Havner   29 Moa Sannevi
11 Alexandra Packendorff   32 Emma Kjellander
15 Emma Stenberg   44 Emilia Jansson
16 Jessica Larsson   49 Greta Gustavsson
19 Mimmi Borssén Myrén   54 Isa Frii
20 Maja Åkesson   66 Alexandra Bystedt
24 Ellen Karlsson   70 Elina Ekendahl Thor
25 Cassandra Josefsson   75 Hanna Malone
44 Sanna Jakobsson   84 Sara Clarin
50 Olivia Wallin   87 Cecilia Calming
52 Ellen Käki   88 Ida Lundblad
66 Josefin Haag   99 Nova Torstensson (Mv)
88 Celine Brandt (Mv)      
         
         
  Tomas Andersson     Martin Caverö
  Joakim Käki     Kim Tellander 
         
         
         
Domare: Eino Kozan, Oscar Brynsäther
 
 

Klicka här för att se tabellen och statistik >>

 

 
Våra sponsorer